Owner of this wonder world of magic !

My photo
coffeeholic - Everybody should believe in something. I believe I'll have another coffee. Do wonder in my wonder life (:

Making love!

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 17, 2013

Dietary Program - as always duh -___-''

Hi

Lama nya tak update. Busy ke malas ke yang penting berhabuk bersawang ja belog ni. So arini nak cerita diet program aku yang tak habis-habis. Kurus tak pun. Makin gain adalahhh!! Huargh mak tensi. Now curretn weight is 58.9!!. Previously is 58kg je tau sobs. Naik sekilo. Sedih tension desperate, segala.

Maybe sebab aku start makan nasi kot. then dia double gain my weight. sobs. Sekarang aku ada makan ubat kurus. Which ni la tindakan paling drastik aku sebab cannot la 60kg !! Tak nakk huargh! Dari target nak turun ke 55kg jadi naik ke 58kg pulak.

So aku adalah try makan ubat kurus ni, kawan akula. Dia makan sebab nak kurus lagi. Badan dah supermodel pun nak makan ubat kurus. Tak paham aku -__-'' Lepastu ubat tu macam tak kena dengan dia. Dia bagilah aku yang desperado nak kuruih ni try.

Aku makan ubat ni 4hari. Guess what? i lost about 3kg hokehh! Tak rasa lapar langsung. Just haus nak minum air masak banyak2. Which is maybe ubat ni works in that why kot. Bagi kita haus and minum air banyak2 lepastu nyahkan toksin tu melalui pundi kencing. pembuangan airlah. And lagi satu aktif bak hang. Maybe ubat ni buat metabolisme aku tinggi kot. Kot lah kan.


The sad things is tula supply ubat takde. Lepastu aku dah continue balik makan carbs, gain balik ke 58kg wtf. Kadang terfikir tak bahaya ke ubat kurus sebarang2 yang aku makan ni. Tapi for sure dia adalah tanda halal and logo gmp hologram bagai tu. It just aku tak peduli pun pasal bahaya. Ha nak desperate sangat kuruih hoih! Jadi sekarang aku continue makan balik.

For 10 days only. Because satu cap tu ada 10 biji so everyday makan sebiji. Normally aku makan after breakfast sebab gila kalau makan before breakfast aku tak lalu nak makan apa2!

Semalam start makan, then brunch aku just makan chicken taiwanese tu then pegi workout kat gym from 6pm to 8.30pm. Tak rasa penat langsung. Kau mampu? hahaha.. Aku rasa ubat tu ada dadah la. Pasai tu tak rasa penat and lapar. Active jer huhuhu


So dah put remarks on 23 May nak timbang tengok ada tak kadar penurunan yang drastik kui kuikui..


Till then! bye


Nah amik setepek muka aku pffft smlm





Monday, April 1, 2013

Mari ceriakan hari anda! ;D

Happy Monday peeps.

Hows your day today?
Hope everything goes well!

Hari ini hari Isnin. Buat pekerja macam aku ni. Kebanyakannya akan Monday Blues. Kebanyakannye lah.  :/

Tapi why dont kita cuba meng'happykan plus positive kan diri?

Aku tengah mencuba ni.
Mencuba untuk mem'positivekan diri katanya.

Cuba untuk positive and "layan" je perangai boss yang entah hape2.
Kata pun seketari kan.

Jadi mari kita cuba senyumm je even deep down kita tak suka dengan job scope kita..

Telan beb.

Nak hidup kan.


Tunggu bonus katanya.

Lepas tu. Cari hala tuju yang buat aku happy. I mean kerja yang beri kepuasan. Bukan yang membunuh macam kerja sekarang..

Glup. telan ailio aku bila fikir nak tunggu bonus. Tunggu nak chow sinchi.

Tapi sayang nak tinggalkan company sekarang.
Banyak benefits kot.

Susah nak dapat kat company mana2.

Tapi bila fikir kena tahan diri dari kerja yang membunuh secara senyap ni..

Gua tak sanggupp!!!

Jadi. buat masa sekarang.

Chill je. Senyum.

Tak perlu kata apa-apa.

Senyum.

Hwaiting!


Friday, March 22, 2013

Work out sesh- at home (Bersukan dirumah)

Hi TGIF! Thanks god its friday!! friday~friday~~*nyanyi Rebecca Black punya lagu pfft*

Yesterday after got back from work aku pun buat eksperimentasi dengan bersukan dirumah *work out at home*. Kenapa dekat rumah? kenapa bukan dekat park yang selalu petang2 aku pergi berjogging tu?

Lately ni banyak sangat baca and dengar kes2 perempuan kena ragut la, kena samun la, rogol etc. As a women, wah women gitu... Haruslah chek takuittt. Mau pape terjadi. Mau menyesal tak sudah. Prevention is better than cure gitu. hehek.

Lagipun boss yang aku jaga sekarang dah warning suro bawak sports suit next Tuesday. Dia nak tengok cemana style aku punya work out T--T. Matiklaa. Selama ni dia bagi la advise la bebel la siap suruh aku ni ikut cara dia work out la. Diet semua la. Tau la dia tu memang athletic. *berapa banyak la daaa*.

Takuit oih kang dia pepenat bagi lecture tu rupanya aku tak apply poin! Haha layankan je bila dia bagi advise camna nak work out tu.. #evilllaugh muahahaa.. Habih kalu tak layankan mau ..*ayat tergendala boss finance mintak tolong kira nombor tadi... sambung balik* mau dia bebel jela cakap aku ni degil tak nak ikut cakap dia, mau bebel satu hari.. So the best yang aku buat is melayan jela cakap yang aku apply ape yang dia ajar tu..

Bila dia suruh bawak sport suits next Tuesday fuh fuh. terus semalam aku practise apa yang dia penah ajar * haha siap prektis bagai takut kantoi xpenah buat!*

So ni yang semalam aku buat within 30minutes for 3sets :

Ikut turutan ye adik2.
Aku buat cengini. tapi yg betul pic bawah ni.

Oleh kerana tali skipping kak jemah pendek, maka kak jemah kena buat yang mcm pic atas ni. for x50 for 1 set. pastu tukar utk set ke 2 kaki belah kanan pulak. 


Ni yang sebenarnya betul ye adik2..
 Step ke 2 :
Sit up for x10 per set.



 Lepas buat step yang pertama, terus buat step ke 2 mcm pic atas ni. Sebab buat kat rumah kens. Lagi takda siapa nak tukang pegang kaki.. sofa pun jadikk. takpe uolss.


Step ke 3 :
Press up for x10 per set
Ni paling relax, and to reduce all flabby arms ye. haha


Step ke 4 :
Squats x15 per set

Kakak2 macik2, squats ni sangat bagus untuk perempuang2 yang mempunyai "aset" seperti Kim K and JLo *termasuk aku* Fungsi dia adalah untuk firmkan buttocks and tighten bottom parts of our body. Siapa yang seturess nak dapat buttocks yang firms and comel montoks. Boleh ye apply squats ni sambil2 tengok Wanita Hari Ini kat TV3 hari2 hihikss.

Step 5 :
Arms raise & leg raise x10 per set
Picture atas ni tak tunjukkan arms raise, cuma leg je. Sepatutnya kaki kanan raise and tangan kiri pun raise ke atas seperti nak torbang tu. So cemana nak kira per set? nak fair, x1 utk dua2 belah kaki. *faham x agak2?* Kira kaki kanan & tangan kiri raise x1* , kaki kiri & tangan kanan raise x1. tu baru kira 1. then ulang utk x2.. *buat2 paham jela kalu tak paham heheh*

Additional step ke 6 :

Semalam aku x buat ni, hari ni baru nak buat. This step is to focus on your bottom part. Which betis engkorang yang besau cam nangka tu, so this step can helps to firm it and reduce it if kita buat hari2 la. :P



x10 per set.


So step2 diatas harus dilakukan tanpa henti utk 3 sets ye. within 30 minutes. and the result is korang akan bermandi peluh macam nak hapa. Memang utk first timer, anda akan rasa cam nak muntah and pening. Which is good! thats show your adrenalin is rushing out! Tapi buat ikut kemampuan ye uols. Hakak tak jamin kang ade masuk sepital sebab pitamsss!

Result pagi ni, kaki memang sengal2 ubi kayu. But joint semua mmg akan sakit.. tapi feel more energetic laaaa! *ehem baru pukul 11am. cuba tengok pukul 3pm nanti.. hiks*


Till then!
Yours truly
Yaya.

Thursday, March 21, 2013

Skincare Results - Simple

Hi uols,

Previous entry aku ada cerita pasal beli produk skincare baru. Can refer here.
So whats the result babe?

Pengunaan dia memang aku hari-hari pakai. Just malam tak ikut 3 steps normal tu.
  1. Cleanse
  2. Toning
  3. Moisturizing (*malam tak apply cause nanti bangun pagi muka mandi minyak -___-")
 So far kulit adalah sangat in healthy condition! Me iz sukaa sangat. Dah tak kering mengelupas dah kalu dalam office. It just takda effect whitening jela. Nama pun nak menyihatkan kulit. Pimple ada la satu dua time nak PMS tu. Tapi yang bestnya dia tak meleret2. Then dia akan sendiri kecut or pecah sendiri. Tanpa tinggalkan scar okehh..

Suka sangat. Tapi aku notice satu la, rasa macam dah ade freckles or bintik hitam tu la. Maybe sebab faktor umur kot? tsk. Umur baru 24 tahun. Dah ber'freckles bagai tskk.

So now nak cari pulakk serum untuk kurangkan bintik2 hitam ni. Tak cantek uols muka  bintik-bintik cengini :

Cengini takpe. hiks.

Takpe.nanti kita mentelaah Watson, Sasa , pharmacist untuk cari skincare yang sesuai lagi untuk kulit iols ye :))

Ops! Lupa nak beritau supplement yg makan tu. Blackmores B + C. Iols tak makan dah. sebab perasaan sendiri rasa bila makan makin mendemok mendebab je rase iols ni tau. Tsk. Tanak2!! Nak diettt. So berhenti makan supplement ;p

Till then,

Yours truly.

Friday, March 1, 2013

Dear Mac, Please be good to me (:

Ehem! Selamat Pagi!

Hari ini 1st Mac 2013, dah 3 bulan kita melangkah ke tahun baru kan. Ape improvement yang dah achieved? Erm, so far target diet progress belum lagi lah mencapai targetnya. sobs huwahhh sedehh mak uols!

Bulan 3..tsk kursus kahwin tak pergi lagi, wed prep tak buat ape2 lagi, book pun belum .haih. Gila betul aku ni, tak pelah, kita pelan-pelan kan? Slow2 buat bukan macam anak raja sesimple yang boleh (: Kehidupan selepas itu yang lebih utama. Chewah aku kemain dulu, semua nak yang macam diidamkan whatsoever. But now i knew, all that won't jamin kesenangan selepas kahwin nanti. Majlis biar sederhana janji tak membazir kan hihi yang penting jimaaaatttt untuk honeymoon huwaahaahaa :P

Arini birthday my beloved mom! Puan Meriam Ali yang ke 55 tahun ni. Semoga diberi kesihatan yang berpanjangan, dimurahkan rezeki, dilimpah kebahagiaan dunia & hakiki amin.

Tak dapat prepare pape pun untuk dia because sekarang aku outstation, ni gigih menaip haha time bekerja. Maybe nanti celebrate lain dengan family.
 

Till then,

Yaya xo!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails